Werkgroep Requirements

Uit spider
Ga naar:navigatie, zoeken


Werkgroep Requirements


Vanwege te weinig animo is de werkgroep in juni 2011 helaas opgeheven...
- Edward Crain, juni 2011

coördinator:Edward Crain

Doel en werkwijze

Het doel van de Werkgroep Requirements is:

Het organisatie onafhankelijk kunnen acteren met vakgenoten op het gebied van requirements engineering, En, het helpen volwassen worden van de requirements engineering discipline binnen Nederland.

Om dit te bewerkstelligen wordt:

 • 2x per jaar een plenaire bijeenkomsten georganiseerd
 • 2x per jaar een informele bijeenkomst georganiseerd
 • de mogelijkheid geboden om middels deze wiki kennis te delen
 • de mogelijkheid geboden om gezamenlijk werkgroepen te organiseren om onderwerpen uit te werken voor presentaties of artikelen


Bijeenkomsten

10 Februari - Forum "Agile Business Analyst, contradictio in terminis?" bij de Rabobank in Utrecht (Europalaan 44) (18:30u-20:30u)

Het forum was georganiseerd in samenwerking met Astrid Claessen en Edwin de Nies van Rabobank International, en werd gefaciliteerd door Jolanda de Jong (een ervaren facilitator van de Rabobank Kennis Netwerk Facilitators).

De volgende sprekers deden mee aan het debat:


Evaluatie

De avond was een groot succes, met heel veel leuke complimenten en een aantal verbeterpunten die we zullen meenemen voor de volgende keer. Dit betrof met name de stellingen die eenduidig waren, en het ontbreken van avondeten. Overige resultaten uit de evaluatie waren:

 • Men gaf de gehele avond een ruime 7
 • De organisatie scoorde een "Goed"
 • De duur van 2 uur was "Goed"
 • De quiz was "Goed", het debat en het terugspeeltheater was "ruim voldoende". De score voor het debat was hoger geweest als de stellingen beter waren
 • Rini werd verkozen tot de meest interessante spreker door 50%
 • De facilitator werd door 74% als goed of uitstekend ervaren
 • 85% gaf aan dat zo'n forum nog een keer georganiseerd zou moeten worden

Meer info

Voor meer informatie over deze avond zie:

 • het verslag geschreven door Trudy Mocking
 • de foto's door Anneke van Beek
 • en de film van Jasper Lamers

<websiteFrame> website=http://www.youtube.com/embed/viKx_ds4k64 name=Het forum "Agile Business Analyst; een contradictio in terminus" align=left height=390 width=480 border=0 scroll=auto longdescription=Filmverslag van het Forum Agile Business analyst; een contradictio in terminus? </websiteFrame>

Historie Bijeenkomsten

23 juni 2010 - Guru4Pro Volwassenheid van Requirements Engineering

De plenaire sessie van de werkgroep was gecombineerd met een "Guru4Pro" van Logica. Essayslab.com has been working in the essay writing industry for a while. Recently I have chosen them to write my paper. And you know what? They coped with this task very well, although it was not the easiest one. Usually I write my paper on my own, but that time I was in need of professional assistance. So this post is kind of thank you. De opkomst en de evaluaties waren goed,en als Guru4Pro was het geslaagd. Als plenaire sessie voor de werkgroep was het minder geslaagd, omdat er te weinig mogelijkheid was om met elkaar te interacteren.
De avond bestond uit 2 delen:

<websiteFrame>

website=http://prezi.com/vgs6aynqhd00/volwassenheid-van-requirements-engineering

name=Volwassenheid van requirements engineering align=center height=500 width=800 border=3 scroll=auto longdescription=Plenaire sessie van de werkgroep Requirements met het onderwerp "Volwassenheid van requirements engineering" </websiteFrame>

20 januari 2009

Op 20 januari 2009 kwam de werkgroep samen om elkaar weer te zien en om de plannen van de subwerkgroepen te bespreken.

22 mei 2008

Op 22 mei 2008 waren zo’n 70 geïnteresseerde SPIder leden aanwezig bij de plenaire sessie die deze keer werd verzorgd door de SPIder werkgroep requirements. Middels een viertal lezingen werd verslag gedaan van de activiteiten van het afgelopen jaar. De werkgroep mag terugkijken op een geslaagde bijeenkomst!

Voor de lezingen werden de volgende sheets gebruikt: