Portal:Werkgroepen

Uit spider
Versie door Matt.verhaegh (overleg | bijdragen) op 11 nov 2013 om 22:38
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken
Actieve SPIder-werkgroepen

Op dit moment zijn binnen SPIder de volgende werkgroepen actief.

Deze werkgroep richt zich op het gebruik van metrieken om de processen te optimaliseren. Six Sigma wordt daarbij als leidraad gebruikt.
Het core team van de SPIder People CMM Werkgroep (Cecile Davis, Herman van Dellen, Ben Linders, Jelle de Vries) heeft de meningen gepeild over het transformeren van de werkgroep. De resultaten van de survey (http://www.surveytool.com/s/SD63681DEC) bevestigen onze ideeën en we hebben besloten de werkgroep te vernieuwen. Voorlopig hebben we als naam gekozen "Agile People & Organization Improvement". Terwijl we in de People CMM werkgroep ons vooral gericht hebben op het P-CMM model willen we in deze nieuwe groep ons meer bezig houden met Agile veranderingsprocessen gericht op mensen en organisaties. Bijeenkomst thema High Performance Employees op 18 oktober!
Deze werkgroep is vele jaren met succes actief geweest en heeft zelfs geresulteerd in een geaccepteerde CMMI appendix. Maar helaas hebben de leden moeten constateren dat het tijd was om met dit onderwerp te stoppen. Dit is effectief per 1 sept 2013 ingegaan.
- Inmiddels beëindigde SPIder-werkgroepen