High Performance Employees

Uit spider
Ga naar:navigatie, zoeken

High Performance Employees (Agile People & Organization Improvement)

Nieuwe datum: 18 oktober 2012 van 17:00 - 20:00

IBM Nederland: Johan Huizingalaan 765 1066 VH Amsterdam

http://www.workforcematurity.com/


Op 18 oktober is er weer een bijeenkomst van de SPIDER werkgroep “Agile People & Organization Improvement” (voorheen SPIder P-CMM workgroup). Deze keer zijn we te gast bij IBM Nederland in Amsterdam. Het centrale thema van deze bijeenkomst: Mindbugs en hoe zij ons beperken om (als team) goed te presteren.


Beslissingen nemen we niet rationeel. We beslissen op basis van emotie, en zoeken daar vervolgens argumenten bij. Deze onbewuste ideeën die als vanzelf in ons hoofd opkomen, zorgen ervoor dat we niet de beste kandidaten selecteren. Onze hersenen draaien op software maar die software is niet perfect. Er zitten bugs in: ‘mindbugs’. Op het gebied van leiderschap en diversiteit betekent dit dat we toch nog heel wat onbewuste vooroordelen hebben die van groter invloed zijn dan we denken. Mindbugs maken dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons lijken.


Voor afdelingen, directies, team maar ook projectteams kunnen Mindbugs de bron zijn waarom zij niet excelleren. Zeker bij “self organizing teams” zoals in Agile projecten of in (proces)verbetertrajecten zijn goede complementaire teams de sleutel tot succes.


Agenda

  • High Performance Organizations – door Jelle de Vries. Tijdens deze bijeenkomt zal Jelle een korte introductie geven van high performance organizations. Waarom? Omdat het Mindbugs onderzoek direct afgeleid is van een onderzoek naar de 'high performing employees', een studie die onderdeel uitmaakt van de studie naar High Performance Organizations.
  • Mindbugs – door Tilly Kesting. Tilly is een van de onderzoekers naar Mindbugs en zij zal ons meenemen en laten ontdekken dat iedereen bugs in de hersensoftware heeft. Tilly is Programma Manager bij Direction. Direction is direct gelieerd aan het HPO-Center. Veel organisaties hebben met succes trainingen gehad in de bewustwording van Mindbugs en Tilly kan als geen ander enthousiast vertellen over hoe raden van besturen, politici, teams en topsporters erin zijn geslaagd om beter als team te presteren. Tilly zal tijdens onze bijeenkomst ons uitdagen en testen op onze mindbugs dus deze bijeenkomst vraagt wel enige moed.
  • Vragen/discussie


Aanmelden via het LinkedIn Event


Naast uw aanmelding zou het leuk zijn om ter voorbereiding uw mindbugs te testen via: http://www.securesurvey.nl/webdirection01t/?grp=agilepeople.13.9.12


Meer informatie

Workforce Maturity, website van Werkgroep Agile People & Organization Improvement

LinkedIn groep Agile People & Organization Improvement

Contact: Ben Linders, namens het Core Team van de Agile People & Improvement werkgroep