Conferentie 2004

Uit spider
Ga naar:navigatie, zoeken
Portal:Conferentie

23 september 2004 Management van Verbeteringen

In Software Process Improvement staat verbetering centraal. Logisch, maar welke invalshoeken voor verbetering leiden tot het beste resultaat? Tijdens de 7e SPIder Jaarconferentie laten diverse sprekers zien hoe zij verbeteringen managen. Zij delen hun leerervaringen met u, aan de hand van drie verbeterthema’s:

  • Competence management: wat zijn kerncompetenties van de huidige generatie ontwikkelaars? Welke competenties moeten organisaties in huis hebben en welke kunnen van buiten komen?
  • Return on Investment: hoe zijn organisatiedoelstellingen te vertalen naar verbeteractiviteiten? Wat zijn de voor- en nadelen van het werken met standaard verbetermodellen?
  • Managing partners en suppliers: hoe werk je succesvol samen bij het ontwikkelen of inkopen van software componenten? Wat is de invloed van samenwerking op de resultaten van projecten en de kwaliteit van producten?

U hoort de praktijkervaringen van onder andere Rabobank Nederland, Bosch, Imtech en Nokia, Verum, Sogeti, KZA en PinkRoccade. Deze organisaties belichten de verbeterthema’s vanuit hun professionele optiek.

Bent u geïnteresseerd in:

  • concrete tips voor het organiseren van een verbeterprogramma?
  • effecten van verbeterprogramma´s op organisatiecultuur en –structuur?
  • software ontwikkeling als engineering discipline?
  • interessante contacten met vakgenoten?

De SPIder Jaarconferentie is het belangrijkste Software Process Improvement evenement in Nederland. Deelnemers aan de conferentie zijn beroepsmatig actief op het gebied van softwareontwikkeling, zowel inhoudelijk als vanuit managementposities. U ontmoet engineers, projectleiders software-ontwikkeling, IT-managers, automatiseringsmanagers, managers systeemontwikkeling, (EDP-)auditors, kwaliteitsmanagers, softwareleveranciers en adviseurs op het gebied van IT- en software-ontwikkeling.

Programma

10:00 Ontvangst

10:30 Opening door de dagvoorzitter, Wilko van Asseldonk (voorzitter SPIder)

10:45 Keynote Speech: Het behalen van CMMI Level 2 (PDF) André ten Holter (Rabobank Nederland)

Ervaringen met Software Process Improvement bij Rabobank PME Financieren

11:30 Pauze

12:00 Software Process Improvement in de automotive branche (PDF) Stefan Ferber (Bosch)

Ervaringen van Bosch

13:00 Lunch

14:00 Track A: Vergroten van het verandervermogen als startmotor voor grootschalige verandertrajecten (PDF) Erik van Geel (kwaliteitsconsultant ICT organisatieontwikkelingen)

14:00 Track B: Testen banken beter dan de overheid of doen ‘leading industries’ het nog beter? (PDF) Wim van Uden (directie Software Control, Sogeti)

14:45 Track A: Procesverbetering als management tool voor integratie (PDF) Edwin Manten (directeur Imtech ICT Technical Systems)

14:45 Track B: Hoe kunnen ASL en CMMI bijdragen aan het verbeteren van applicatiediensten? (PDF) Machteld Meijer (PinkRoccade)

15:30 Pauze

16:00 Waarom vliegtuigen vliegen en software systemen niet (PDF) Robert Howe (Verum)

17:00 Efficient schrijven van software documentatie met behulp van RaPiD7 (geen documentatie) Roope Kylmäkoski (Nokia)

18:00 Dinner buffet

20:00 Slot

Foto's van het 6e SPIder congres in 2003 (niet toegevoegd).