Algemene informatie over SPIder

Uit spider
Ga naar:navigatie, zoeken

Het Nederlandse Netwerk voor Software Process Improvement


SPIder is het Nederlandse netwerk voor IT professionals met interesse in Software Process Improvement. Het is een onafhankelijk platform, waar zowel beginners als experts kennis en ervaringen uitwisselen over SPI onderwerpen in de breedste zin van het woord. SPIder is een non-profit organisatie, in de vorm van een stichting. SPIder bestaat sinds 1997 en heeft sinds die tijd een substantiële bijdrage geleverd aan bewustwording van het belang van procesverbetering en de acceptatie daarvan als een manier om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Belangrijke activiteiten van SPIder zijn:

  • Plenaire sessies: vakgerichte avondbijeenkomsten met een informatief en interactief karakter
  • Conferenties: dag of dagdeel over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SPI en gerelateerde onderwerpen)
  • Werkgroepen: waarin aan een specifiek onderwerp gewerkt wordt en waarvan de resultaten gedeeld worden met de buitenwereld
  • SPIder Koerier. wiki en social media: De Koerier verscheen in het verleden elk kwartaal, met inhoud voor en door het SPIder-netwerk: informatie uit het vakgebied, relevante artikelen en informatie over evenementen van SPider en gelieerde verenigingen. Social media en deze wiki website kan dit medium vervangen. Het nieuwe bestuur zal beraden over de toekomst van de SPIder koerier.